Twinning met Isle of AxholmeLionsclubs maken onderdeel uit van een internationale organisatie. Naast de interne activiteiten is er regelmatig contact met leden van andere clubs, regio’s of andere landen. Vaak ontstaat er een bijzondere vriendschap uit een toevallig contact. Soms raken clubs bevriend met elkaar, wij noemen dit twinning (ook wel jumelage genoemd). Lionsclub “De Bernisse” onderhoudt sinds 1996 nauwe contacten met Lionsclub “Isle of Axholme”, een club in Lincolnshire in het noorden van Engeland.

Naast het vriendschappelijke contact en de regelmatige bezoeken over en weer vindt er ook uitwisseling van ideeën plaats. Onze jaarlijkse kerstcollecte waarbij wij al ruim 10 jaar door de verschillende dorpskernen van de gemeente Nissewaard rijden met een heuse arrenslee en luid bellende (en soms ook zingende) kerstman, vindt zijn oorsprong bij de Isle of Axholme.

Bijzonder is dat Isle of Axholme een droogmakerij is, zoals de vroegere Purmer en Beemster in Noord Holland. Ook bijzonder is dat het droogmaken van dit gebied is gebeurd door een Nederlander: Cornelis van de Muyden. In Epworth, een klein plaatsje in het midden van het gebied is er een museum aan deze gebeurtenis gewijd.

De website van Lionsclub “Isle of Axholme” is te bereiken via de volgende link: www.isle-lions.org.uk