Oprichting / Charter Lionsclub "De Bernisse"Over de oprichting en naamgeving

Lionsclub “De Bernisse” is op 19 maart 1985 opgericht en op 28 september 1985 gecharterd als officiële Lionsclub. Lionsclub “De Bernisse” is een mannenclub.

De naam van een Lionsclub moet altijd een geografische aanduiding bevatten. Lionsclub “De Bernisse” is vernoemd naar de rivier “de Bernisse”, die de scheiding vormt tussen de vroegere eilanden Voorne en Putten. De eilanden staan nu bekend als Voorne-Putten, één van de Zuid-Hollandse eilanden, direct ten zuiden van het Rotterdamse havengebied gelegen.

Op het voormalige eiland Voorne-Putten bevinden zich de groeistad Spijkenisse, de landelijke gemeente Bernisse met zes kernen, waaronder de oude historische stadjes Geervliet en Heenvliet, de vestingstad en voormalige Marinehaven Hellevoetsluis, waar stadhouder Willem van Oranje in 1688 met zijn Mary naar Torbay vertrok om uiteindelijk koning en koningin van Engeland te worden. De vestingstad Brielle, bekend als de plaats waar de Watergeuzen de tachtigjarige oorlog begonnen en als laatste de gemeente Westvoorne met de badplaatsen Oostvoorne en Rockanje.

De leden van Lionsclub “De Bernisse” wonen verspreid over het hele gebied en genieten dagelijks van de enorme diversiteit van het voormalige eiland. Het centrum van Rotterdam is binnen het halfuur bereikbaar en de havens zijn altijd in zicht.