Jaarlijks collecteert de kerstman met de hulp van leden van de Lionsclub “De Bernisse” in de Bernisse woonkernen. Onze kerstactie is inmiddels een traditie geworden die niet meer weg te denken is in de periode voor de kerstdagen. 

De kerstman rijdt in een grote arrenslee, verlicht met honderden lampjes en roept iedereen op om een gift te geven voor het goede doel. Er wordt snoep uitgedeeld aan de kinderen en er worden voortdurend kerstliedjes ten gehore gebracht. Het goede doel waar we voor collecteren is van jaar tot jaar anders en wordt na zorgvuldige overweging vastgesteld.

Behalve deze keer. De Coronacrisis gooide roet in het eten en het was niet toegestaan om te collecteren. Heel erg jammer maar het was niet anders.

Wat hebben we wel gegdaan? We hebben ruim 100 verrassingspakketjes gemaakt voor die mensen waarvan wij wisten of hoorden dat zij een eenzame kerst zouden hebben. De clubleden hebben over de woonkernen verspreid de pakketten rond gebracht en persoonlijk afgeleverd. Gelet op de reacties die we ontvingen was dit een mooi alternatief van onze kerstcollecte. We hebben de mensen echt kunnen verrassen.

 

Foto's van eerdere collectes.